tisdag 12 februari 2008

Framtiden...

Jan-Olov (rektor F-5) och jag har planerat i två dagar. Vi har vänt och vritt på det mesta. Hur många barn börjar hos oss i höst? Hur många barn lämnar oss? Går ekvationen ihop? Vilka lärare tänker pröva sina vingar någon annanstans? När blir byggnationen i Västra Kärra klar? När blir vår byggnad klar?

Viktigt att komma bort och få prata klart, det märkte vi när hela måndagskvällen svischat förbi. Hela tiden så återkommer vi till ELEVEN. Hur hittar vi bäst kontinuitet och trygghet för den enskilde eleven? Budget-, personal- och lokalfrågor pockar alltid på dörren, men det känns viktigt för oss att hela tiden återkomma till vårt "mantra" eleven i centrum. Vi börjar och slutar alla våra diskussioner där.

Det vi såg när vi lagt pusslet en stund var att vi har ett minskat underlag i mellanåren i skolan, nu börjar utmaningen att minska kostymen så att den klarar några år med färre elever. Jag gillar att klura och fundera så det ska nog lösa sig. Vi fortsätter på vår teamplanering på måndag.

Det kan ibland vara lite klurigt att både fokusera i nuet samtidigt som fokus måste ligga på framtiden, nästa läsår eller till och med som på en F-9 skola; 10 år framåt.

...och där i ligger utmaningen i jobbet:)

1 kommentar:

Ingus sa...

Visst är det en lyx... att få arbeta med det vi gör... ett arbete som hela tiden strävar framåt (mot framtiden)med dom som är där (i framtiden) och som utan problem strävar ditåt - framåt ellr hitåt, det vill säga häråt nuåt, där vi är just nu... För visst är det så at vi alla har ett olika nu och då och sen... men det enda vi vet är att vi ska..., tillsammans, mot sen...! //Ing-Marie